"Прости нас, пам’яте, прости!"

«Згадайте нас - бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно».

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безвинних людей зійшло у могилу старих і молодих, дітей, і ще ненароджених у лонах матерів.

Невідома кількість жертв від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією.

З метою гідного вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління в Макарівському НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей» було проведено низку заходів з цієї нагоди.

В шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка-перегляд «Минуле стукає у наші серця».

Протягом всього тижня в школі проходила акція «Незабудки пам’яті». Ця акція проходила вперше. Учні власноруч виготовляли хто з картону, хто з кольорового паперу незабудки – символи пам’яті про тих, хто в далекі 32-33-ті роки помер від страшної голодної смерті.

Активно взяли участь в цій акції учні 2-А класу (класний керівник Божок І.В.), учні 2-Г класу (класний керівник Булах Л.Л.), учні 3-В класу (класний керівник Шевчук Л.В.), учні 3-Г класу (класний керівник Постійчук М.А.), учні 4-В (класний керівник – Рябченко М.І.).

Включились до роботи, разом зі своїми маленькими вихованцями, вихователі групи продовженого дня Колозінська-Ковалевська О.В., Куницька О.О. та педагог-організатор Дідківська А.Л.

На уроках трудового навчання (вчитель Колозінська-Ковалевська О.В.) учні 5-Б класу та учні 10 (ліцейного) класу також виготовили свої квіти-незабудки.

Учні 4-А класу (класний керівник Булах К.І.) разом з бібліотекарями Волосовською Т.О. та Марченко М.І. підготували тематичну лінійку пам’яті «Пам'ять народу не убієнна», під час якої школярі запалили свічки пам’яті та хвилиною мовчання вшанували мільйони невинно убієнних людей.


Галерея "Незабудки пам’яті"

Кiлькiсть переглядiв: 0